Enfamiliehuse Entreprise Om HHM Karriere

Blog

HomeEnfamiliehuseVarme fødder

Varme fødder

Ja, det er sommer! Men luk øjnene og forestil dig en kold, kold vinterdag.

Hvad er det bedste, når du har været ude i kulden?

Selvfølgelig at komme ind i varmen.

Men bor du og familien i et ældre hus, kan fødderne let føles som istapper på et iskoldt gulv.

Altså mere ”brrr” end ”ahhhhhh”.

Ældre huse er meget ofte dårligt isolerede, vinduerne kræver meget vedligehold, og isoleringen er mangelfuld.

Du har kort sagt brug for gulvvarme.

Gulvvarmen giver varme fødder og en stabil temperatur året rundt. Det er standard, når du bygger hus med HHM (det bliver også lettere at indrette huset, når der ikke er nogen varmeapparater).

I får simpelthen ”jeres på det tørre” med et HHM-hus. Det sørger Kim for. Han er en af vores dygtige, fastansatte VVS’ere. Og udover gulvvarmen sørger han også for vand, ventilation og meget andet. Så jeres indeklima bliver både sundt og behageligt.

Ingen grund til at blive liggende i sengen en kold morgen for at holde varmen, for gulvet er lige, som fødderne vil have det. Et HHM-hus er samtidig topisoleret. Så din energiregning bliver meget lille.

Men lad os lige spørge ham, som har ansvaret for familiens varme fødder:

Hvordan lægger man gulvvarme?

”Når jeg ankommer til et hus, så er ”betonerne” i fuld gang med fundamentet. Så skal vi også i gang. For vi skal blandt andet gøre klar til gulvvarmen. Allerførst lægger vi trækrør. Det er igennem dem, at varmeslangerne skal ”trækkes” og kobles til gulvvarme-fordeleren. Fordeleren sidder typisk i et teknikskab i bryggerset,” forklarer Kim.

”Du skal se hver varmeslange som en ”kreds”. I princippet skal du have lige så mange gulvvarme-kredse, som der er rum. Så har du syv rum, skal du have syv slanger. Dog skal meget store rum deles op i flere kredse. Det er supervigtigt, at hver varmeslange bliver koblet til den rigtige ventil i gulvvarmefordeleren. For ellers kan du som beboer ikke styre varmen i de enkelte rum. Lyder det indviklet? Du skal ikke være nervøs. Vi sørger for, at alt er klappet, tjekket og klart, når du flytter ind, siger Kim og tilføjer:

”Vi nummererer slangerne og ventilerne på fordeleren, når vi starter op sammen med ”betonerne”. Så kan de også se, hvad der hører til hvor. Når gulvvarmen ligger som den skal, så får du et skønt indeklima med en dejlig og jævn varmefordeling i hele huset”.

VVS’erne sørger for at familien har varme og varmt vand i huset. Men hvad sørger de ellers for?

”Vi sørger også for en række andre ting i huset udover rindende vand og varme. F.eks. håndterer vi husets ventilationsanlæg. Det skal der være i de nye huse, fordi de er så velisolerede og tætte grundet deres lave energiramme. Derudover installerer vi luft-til-vand-varmeanlæggene i de huse, der har mulighed for at vælge dette. Vi sørger for at etablere radonudluftning og kloakudluftning. Sidstnævnte er vigtigt for at undgå grim lugt fra kloakken,” siger Kim.

Ville det ikke være skønt, om Kim og hans kollegaer sørgede for at holde hele familiens fødder varme?

Kom hen på Cirkelbuen nu på søndag fra 13-16. Her står vores byggerådgivere, og de kan fortælle dig og familien alt om, hvordan varme fødder, stabile temperaturer, sundt indeklima og lave energiregninger vil gøre livet lettere for jer.  Oven i hatten får I fremtidssikrede byggeløsninger, smuk arkitektur og materialer fra øverste hylde.

Vi glæder os til at se jer.

P.S. Kør efter Tulstrupvej 3, 3400 Hillerød og følg byggepladsskiltene.