fb
Enfamiliehuse Entreprise Råhus og Anlæg Om HHM Karriere

Tibberupparken - Pælefundering

Entrepriseform

Underentreprise

Kunde

NCC Danmark A/S

Volume

6300 m pæle Ø159 mm

Ingeniør

Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører A/S

Tibberupparken – Pælefundering

Tibberupparken er en stor almen boligbebyggelse taget i brug i 1967. Bebyggelsen rummer 264 lejemål fordelt på 8 boligblokke.

Efter tilstandsvurderingen i 2008-2009, udført af Niras, blev det besluttet at gennemrenovere hele bebyggelsen. Udvendigt skulle boligblokkens klimaskærm renoveres og opgraderes så det overholdt de gældende normer. Dette indebar, at der blev etableret en ny skalmur, og at der blev isoleret udvendigt.

HHM Fundering har virket som underentreprenør for NCC. I løbet af projektet rammede HHM Fundering 4.700 meter minipæle, Ø159 mm, til nye udvendige klimavægge, 1.500 meter rammede minipæle til nye indvendige konstruktioner og elevatortårne (rammet i kælder).

Derudover skulle der tilføjes taglejligheder på to boligblokke. I den forbindelse udførte HHM Fundering fundamentsforstærkning af de eksisterende konstruktioner. Dette blev udført med pressede betonpæle (100 stk.) samt rammede minipæle med traverser.

HHM Fundering har gennem de senere år udført flere lignende boligrenoveringssager med minipæle til nye facadevægge, herunder kan nævnes Vapnagaard i Helsingør (5.500 meter Ø159 mm minipæle), Nylandsvej i Køge (3.500 meter Ø159 mm minipæle), samt Ellebo Garden Room i Ballerup (2.500 meter Ø219 mm minipæle).