fb
Enfamiliehuse Entreprise Råhus og Anlæg Om HHM Karriere

Eksklusivt byhus i Ny Østergade

Byggeperiode: 2018/09 - 2021/03

Entrepriseform

Totalentreprise/Partnersamarbejde

Bygherre

Ejendoms-anpartsselskabet Q 1 ApS

Areal

3720

Entreprisesum

103 mio. kr.

Arkitekt

Praksis Arkitekter ApS

Ingeniør

Henry Jensen A/S

Byggeperiode

2018 - 2021

Bæredygtighed

Lavenergiklasse 2015

Eksklusivt byhus i Ny Østergade

På hjørnet af Ny Østergade og St. Regnegade i indre København har vi opført et spændende byhus. Byggeriet består af fem etager med 24 lejligheder, grøn taghave samt butikker og erhverv i stuen.

Byggeriet er beliggende i Københavns middelalderby direkte ovenpå metroen, en gammel klostermur og den gamle Østervold. Alle udgravninger og jordboringer er foregået i tæt samarbejde med arkæologer fra Københavns Museum.

Udvendigt Det flotte byhus har fået navnet Oasis og er opført som et klassisk, efterisoleret betonelementhus. Facaden er udstyret med bl.a. altanværn/franske altaner og karnapper og har naturstensfliser i gadeniveau mens resten af facaden er pudset.

Øverst oppe er der en stor, fælles taghave med udsigt over København. Taghaven har hyggelige og læskabende haverum med planter, buske og blomster, der også kan ses nede fra gaden. I taghaven er der desuden tre taghuse, og al regnvand bliver opsamlet og brugt til at vande den grønne have.

Derudover hører der til bygningen en kælder på 600 m2 med aflåst cykelparkering og depotrum til hver bolig.

Til byhuset er der blevet etableret tre lysgårde, væk fra gaden, der sørger for at åbne op mod de tilstødende bygningsgavle. På den måde bliver der skabt lys og luft til boligernes værelser.

Indvendigt Boligerne er indrettet med de bedste materialer og er i høj kvalitet. Der er højt til loftet og store vindues- og dørpartier, der giver en lys og nordisk stemning. Gulvene er solidt egetræ, og køkkenerne er fra Svane Køkkenet med grå fronter og lækre messinggreb. Bordpladerne er i Corian, og der er sorte vaske og armaturer.

Selve lejlighederne er fordelt på 1. til 4. sal, og i trappeopgangene og penthouselejlighederne er der akustikpuds.

Middelalderbyen Efter byggeriets opstart i september 2018 har der været gennemført en omfattende sekantpæle-fundering på den 750 m2 store grund. I alt er der blevet sat 181 sekantpæle i 11 meters dybde. Selve arbejdet med byggegruben og den videre elementmontering bliver overvåget med prismer og en totalstation, ligesom der bliver benyttet vibrationsmålere og lydalarmer.

Sekantpælefunderingen og særligt efterfølgende arkæologernes arbejde har taget et lille års tid. Ved udgangen af 2019 blev der lagt dæk på kælderen og i 2020 begyndte selve elementmonteringen.

Byggeriet blev til i samarbejde med Frands Haahr ApS, Arkitektprofessor Carsten Juel-Christiansen.

Alle projekter