fb
Enfamiliehuse Entreprise Råhus og Anlæg Om HHM Karriere

Blog

HomeEnfamiliehuseHHM A/S: 50 år og stærkere end nogensinde

HHM A/S: 50 år og stærkere end nogensinde

I 1969 var udbetalingen på det første HHM-hus et klaver. Det er ikke længere en gangbar valuta, men boliger sælger entreprenørvirksomheden HHM fortsat, og i år er det 50 år siden det hele begyndte. Meget har ændret sig gennem tiden med konjunktursvingninger og byggekriser, men HHM anno 2019 står stærkere end nogensinde.

I år fylder HHM 50 og har samtidig et af sine mest produktive år. Det har krævet både vilje og en kæmpe arbejdsindsats at føre HHM til, hvor de er i dag med en omsætning på over 700 mio. kr.

Fødselsdagen blev fejret i fredags med en stor aktivitets- og festdag for alle medarbejdere. Fokus var selvfølgelig festligt samvær med kollegaerne, men der var også et fagligt indslag om personprofiler udført af professionelle skuespillere og teambuilding på tværs af alle medarbejdergrupperne samt underholdning.

Blandt de førende entreprenører
I 2004 trådte Svend Pedersen ind i HHM ved et generationsskifte. Han er i dag hovedaktionær i virksomheden, men stifteren fra 1969 hedder Hans Henrik Mortensen – en mand fra Hillerøds lokalområde med byggedrømme, og hvis initialer ’HHM’ har været længe kendt på egnen. Branchen har ændret sig enormt på 50 år, men navnet består såvel som de solide rødder i Hillerød, hvilket Svend Pedersen senest slog fast, da HHM i april i år modtog C4’s erhvervspris.

For udefrakommende markerer HHM sig blandt de førende entreprenører i hovedstadsområdet bl.a. indenfor forskellige typer af boligbyggeri som Carlsberg Byen, Trongården, Ikano-boliger i Greve, seniorbofællesskaber og arkitekttegnede enfamiliehuse.

”De sidste ti år har vores geografiske arbejdsområde bredt sig til hele Region Hovedstaden og dele af Region Sjælland, og vi har mere end fordoblet omsætningen. Det er en forholdsvis stor vækst, men den er sket kontrolleret, og derfor tror jeg, at mange af vores medarbejdere naturligt er fulgt med udviklingen uden de store problemer. Vi har oprustet efter behov,” forklarer Svend Pedersen.

Stærke traditioner
HHM er også en virksomhed med stærke traditioner, og mange af disse har Svend Pedersen ført videre:

Det er i HHM’s dna at have egne håndværkere indenfor de store fagområder, og vi har alle år haft tømrere/snedkere, murere, betoner og VVS’ere ansat samt lærlinge indenfor alle fag. Det betyder medarbejdere, der kender kvaliteten og arbejdsgangen omkring et byggeri, og vores lærlinge ’vokser op’ med vores kultur, der også omfatter en stor indsats for arbejdsmiljøet,” fortæller Svend Pedersen.

 

Billedtekster:
1. Udenfor var der stor konkurrence ved aktiviteterne, hvor alle medarbejdere var inddelt i blandede hold på tværs af faggrupper og funktionærer, og det fungerede fantastisk.
2. Der blev naturligvis serveret lækker fødselsdagslagkage. Her sammen med en af entertainerne ved begivenheden.
3. Vi startede indenfor med lidt HHM-historie og et indslag om personprofiler udført af professionelle skuespillere.