fb
Enfamiliehuse Entreprise Råhus og Anlæg Om HHM Karriere

Blog

HomeEnfamiliehuseHHM INDGÅR AFTALE PÅ +500 MIO. KR. MED PENSIONDANMARK

HHM INDGÅR AFTALE PÅ +500 MIO. KR. MED PENSIONDANMARK

HHM er gået i jorden med CoopByens første boliger. Den samlede aftale på over 500 millioner kroner med PensionDanmark er underskrevet og omfatter 278 boliger samt byggemodning og landskabsarbejder. De sidste to år har parterne i et tidligt samarbejde udført grundige forberedelser med udvikling og projektering af hele området, så en høj byggekvalitet, sunde boliger og en god totaløkonomi er sikret.

Godt 1.000 beboere kommer med tiden til at nyde CoopByens nye bykvarter Virkelund. Og om lidt går HHM for alvor i gang på det 45.000 m2 store areal. Ikke mindre end 330 boliger skal skyde op de kommende år. Og det bliver en god blanding af lejligheder, rækkehuse og et boligfællesskab, hvor mange generationer kommer til at bo. Hele området skal opføres efter certificeringskravene DGNB Guld og boligerne bliver ydermere miljøcertificeret efter Svanemærket.

I HHM ser de frem til fortsætte det gode og tillidsfulde samarbejde fra udviklings- og projekteringsforløbet i selve udførelsen.

”I HHM er vi store fortalere for den tidlige inddragelse, og vi glæder os over, at PensionDanmark har samme tilgang. Et tidligt samarbejde sikrer gode, veldokumenterede løsninger i høj kvalitet, hvor alle arbejder i samme retning for at skabe det bedste byggeri. Resultatet er bl.a. en høj byggekvalitet, sunde boliger og en god totaløkonomi,” siger HHM’s direktør Peter Carstensen.

Hele det nye bykvarter fokuserer på bæredygtighed og fællesskaber. Udover funktionelle boliger i en høj kvalitet bliver der opført et fælleshus, et parkeringshus, daginstitution og en bypark med fokus på bynatur og biodiversitet. Der kommer nyttehaver, opholdsarealer, legepladser og stiforbindelser til Albertslunds skoler, station og bymidte. Og så får bydelen bilfri veje.

Vi er meget begejstrede over ambitionerne for den nye bydel. Og vi ser frem til at bringe alle vores kompetencer indenfor boligbyggeri og bæredygtighed i spil, så et smukt håndværk og et lavt klimaaftryk bliver realiseret,” udtaler Peter Carstensen.

LÆS HELE PRESSEMEDDELELSEN FRA BYGHERREN PENSIONDANMARK HER

Fakta om teamet

  • Ejer og udvikler: Coop Byen Vest P/S ejet af PensionDanmark
  • Totalentreprenør: HHM A/S
  • Arkitekter: Henning Larsen Architects, Arkitema Architects, AART/Mangor & Nagel, ONV og Holscher Nordberg Arkitekter
  • Landskabsarkitekt: Thing Brandt Landskab
  • Ingeniør: Cowi, Moe – Artelia Group
  • DGNB-auditor for bydelscertificering: Rambøll
  • DGNB-auditor for bygningscertificering: Moe – Artelia Group

Visualisering:

Byparken i Virkelund – kreditering: AART