Enfamiliehuse Entreprise Råhus og Anlæg Om HHM Karriere

Blog

HomeEntreprisePRAKTIKANT I HHM: ”VIS HVAD DU VIL, SÅ FÅR DU LOV TIL RIGTIG MEGET”

PRAKTIKANT I HHM: ”VIS HVAD DU VIL, SÅ FÅR DU LOV TIL RIGTIG MEGET”

Jonas er uddannet murer og i gang med at uddanne sig til bygningskonstruktør på KEA. Med i uddannelsen er et halvt års praktik.

Og Jonas vidste præcis, hvad han gerne ville have ud af sit praktikophold.

  • Mange forskellige opgaver
  • Ny viden
  • Nye kompetencer
  • Og en arbejdsplads som har styr på sagerne. Ikke mindst et sikkert arbejdsmiljø.

Jonas valgte HHM.

Det var måske nemmere at vælge for Jonas. For han kendte os i forvejen. Sommeren forinden havde han arbejdet for os som murer. Derfor vidste han lidt om, hvad han gik ind til.

”Bare man viser, at man vil, så får man lov til rigtig meget”, siger Jonas om sit halve år på vores byggeplads.

MASSER AF TILLID OG FORSKELLIGE OPGAVER

”Mine kolleger på byggepladsen viste mig kæmpestor tillid og gav mig lejlighed til at teste mig selv af på en lang række områder – ikke kun murerentrepriserne, selvom det havde været nærliggende. Det har udviklet mig fagligt og givet mig nye kompetencer”.

Nu er han blevet klogere på områder som bl.a. råhuset og tømrerdelen og også fået sat sine kompetencer i spil på flisemurerdelen.

”Sammenholdet og samarbejdet på byggepladsen er virkelig godt blandt alle. Både håndværkere og byggeledelsen,” siger Jonas.

Lige nu står han på en af vores byggepladser, hvor vi opfører 230 rækkehuse i et og to plan fordelt over flere etaper. Ikke længere som praktikant, men nu som byggelederassistent, mens han gør sin uddannelse færdig.

”Det har været et fedt praktikophold. Og endnu federe, at jeg har kunne fortsætte bagefter som byggelederassistent. Så jeg har også fået et godt netværk”, sige Jonas.

HVORDAN VÆLGER MAN PRAKTIKOMRÅDE?

Jonas var aldrig i tvivl om, hvilken en branche han skulle arbejde i. Han ville nemlig ikke have et stillesiddende job.

”Jeg trives bedst med masser af variation og i et job, hvor jeg ikke sidder stille hele tiden. Det gør jeg sjældent i HHM. Der sker noget forskelligt hver dag”.

STUDERER DU BYGGERI, og har du lyst til at blive udfordret? Tage ansvar? Og lære en masse? Så kontakt Brian Mikkelsen, der er sektionschef og praktikantansvarlig her i HHM. Send en mail på bm@hhm.dk.