fb
Enfamiliehuse Entreprise Råhus og Anlæg Om HHM Karriere

Blog

Byg nyt hus

Byg nyt hus

Vibeke og Jesper skal til at bygge nyt hus. De har valgt HHM, fordi vi bygger huse, som er skræddersyet til de mennesker, som skal bo der. Til tiden, til prisen og i den rigtige kvalitet

Vibeke og Jesper sidder i stuen i det hus, som snart skal jævnes med jorden. Ikke så underligt, for huset er et sært sammensurium af gule mursten og rødt træ. Et gammelt tag fuldender billedet på en hjem, der ikke længere er tidssvarende. Men Vibeke og Jesper har bestemt heller ikke købt boligen for herlighedsværdien. Det er grunden, som de er interesserede i. Den ligger også godt i et roligt villakvarter i Vanløse. Tæt på byen og tæt på det grønne. ”Byg nyt hus” står nærmest skrevet henover adressen. Forhaven får også lov til at passe sig selv. For inden længe kommer vi, og river det hele ned for at give plads til Jespers og Anettes drømmehus. Inspirationen til huset har de blandt andet fået gennem vores katalog.

Vibeke og Jesper skal til at bygge et to-familiers hus i halvandet plan sammen med os. Et hus i halvandet plan med sandfarvet facade i strøgne mursten. Bygget efter deres særlige ønsker. Så væggene, døre og vinduer er flyttet rundt, og badeværelset er blevet gjort stort nok til at rumme et badekar, som familiens mindste kan plaske i.

Byg nyt hus og bliv glad

”Vi købte grunden med 1970’er huset for lidt over et år siden, fordi vi vidste, at vi skulle bygge et nyt hus, og så gik vi i gang med at researche på, hvilket byggefirma vi skulle anvende. På vores ture rundt i det nye kvarter stødte vi på to nyopførte huse, som havde en stil, vi rigtig godt kunne lide. Vi spurgte ejerne, og de fortalte begge, at de byggede med HHM, og så tog vi naturligvis fat på dem” Et nyt hus har rigtig mange fordele. Vi får stor indflydelse på, hvordan det kommer til at se ud indeni og udenpå. Så huset kommer til at passe perfekt til os og vores familie”, siger Vibeke.

At bygge nyt hus rejser mange spørgsmål, som det tager tid at afklare. Her var det afgørende for Vibeke og Jesper, at HHM gjorde processen enkel og overskuelig.
”Vi har haft sindssygt mange spørgsmål og overvejelser om indretning, el-sti, hårde hvidevarer, mursten, gulve og alt muligt andet. Det kan nemt blive meget uoverskueligt, men HHM har taget os ved hånden og gjort processen enkel og nem. Vi har på intet tidspunkt følt os overladt til os selv, men har hele tiden fået gode råd og grundig vejledning. Det har vi været meget glade for”, siger Vibeke.

Da parret blev forældre for to år siden, var det naturligt at diskutere, hvor og hvordan familien skulle bo fremover.

Farvel til utidssvarende installationer

Ideen ”byg nyt hus” var bestemt ikke fremmed for Jesper og Vibeke.

”I en travl hverdag er det vigtigt at bruge tid på at være sammen som familie. Vi havde ikke lyst til at skulle bruge vores fritid på utidssvarende elinstallationer eller gamle rør, der pegede ud af væggene. Vi ville have et hus, der er vedligeholdelsesfrit i mange år fremover, så vi kan bruge tid på hinanden i stedet for at male og reparere på et gammelt hus”, siger Jesper.

Men fordi familien har valgt at bygge nyt hus, er det ikke ensbetydende med, at hvad som helst duer.

”Vi gider ikke at bygge et traditionelt typehus. Typehuse opfatter vi som en slags ”samlebåndshus”, som ikke giver plads til særlige ønsker og krav. Med HHM får vi et byggefirma, som har meget forstand på at bygge den slags huse, vi gerne vil have. Et arkitekttegnet hus, som kan designes efter vores hoved”, siger Vibeke.
HHM’s byggeproces spillede også en væsentlig rolle i parrets valg af byggefirma.

HHM har egne fastansatte håndværkere. Det er folk, der er vant til at arbejde sammen, så vi får vores hus til tiden, i den rigtige kvalitet og til en fornuftig pris, siger Jesper.

Et nyt hus sparer penge

At bygge nyt hus kan mange gange være en fornuftig investering sammenlignet med at købe et ældre hus. Mange, der køber ældre huse, gør det nok, fordi har forelsket sig i husets charmerende arkitektur. Men når hverdagen sætter ind, kommer et ældre hus ofte til at koste køberne mange penge oveni købesummen til regelmæssige reparationer og forbedringer og til varmeregningen.

”Vores nye hus bliver energioptimeret, så vi får så lav en varmeregning som muligt. De penge, vi sparer på energiforbruget ved at bygge nyt hus, kan vi så uden dårlig samvittighed bruge på hyggelige ting til familien og ikke til reparationer af det gamle hus”, siger Jesper.

Den eneste udfordring som er tilbage, er hvor Vibeke, Jesper og datteren Flora skal bo, når nedrivningsarbejdet går i gang.

”Når nedrivningsmaskinerne går i gang, går der ikke mere end syv måneder, før vi får nøglerne til vores nye hus. Så vi leder med lys og lygte efter en lejlighed i nabolaget, som vi kan leje, mens arbejdet er i gang. Vi kan selvfølgelig også overveje en skurvogn på grunden”, siger Jesper og smiler.

Vores eller dine tegninger

Når du har bestemt dig for at bygge nyt hus som Jesper og Vibeke, er første skridt inspirationsfasen. Gå ind og download vores katalog, snak med venner, naboer og familie, der selv har bygget et nyt hus. Men først og fremmest skal du og familien tænke over, hvad lige præcis jeres familie hvad for en slags hus og hvilken indretning, der passer til jeres behov

Når du bygger hus med HHM kan du enten vælge at bygge et helt unikt hus eller du kan få maksimal indflydelse på vores otte forskellige grunddesigns. Vores arkitekter har taget udgangspunkt i nogle af de mest populære, smukke og velfungerende hustyper og sørget for, at du kan tilpasse det enkelte hus til lige præcis dit og familiens behov.
Vi er et af den eneste byggefirmaer i Danmark, som både bygger enfamiliehuse for private og laver større entreprenørarbejder for det professionelle marked. Det giver vores håndværkere inspiration og en række praktiske erfaringer, som løfter HHM’s kvalitet endnu højere.

HHM er blandt de byggefirmaer i Danmark, der får den højeste rating for vores arbejde i den uafhængige institution Byggeriets Evaluerings Center med topkarakteren A i ”kundetilfredshed”.