fb
Enfamiliehuse Entreprise Råhus og Anlæg Om HHM Karriere

Blog

HomeEnfamiliehuseKunsten at lægge en flise

Kunsten at lægge en flise

Lægger I puslespil derhjemme?

Hvis I gør, så ved I, hvad der kendetegner en god ”puslespiller”: Tålmodighed, overblik, erfaring, sans for farver og mønstre.

Alt det har Sune.

Sune er flisemurer hos HHM, og det er ham, der får puslespillet med fliserne til at gå op og skaber lige præcis det udtryk på vægge og gulve, som I har drømt om til jeres nybyggede hus.

Drømmen starter selvfølgelig noget tid før, Sune træder ind ad døren. I materialevalgsfasen. Her vælger I de fliser, som Sune skal sætte op på fladerne i jeres drømmehus.  Og som alt andet håndværk i huset, skal det selvfølgelig være perfekt og stå snorlige.

Er du kommende husbygger, så ved du sikkert, at udvalget af fliser er enormt. Farver, størrelser, materialer. Store, rigtig store, små og virkelig små. Det er overvældende. Så allerede i materialefasen, kan du og familien trække på vores indretningskonsulenters store erfaring og mange idéer. (Husk, at hos HHM er høj kvalitet standard. Også i fliserne)

Men lad os sige, at I har valgt lige præcis de kvalitetsfliser (og tænkt de mønstre), der vil gøre forskellen for netop jeres hus. Og at vægge og gulve i drømmehuset nu er klar til at blive udsmykket.

Så kommer Sune. Vi har spurgt lidt ind til hans arbejde

Hvordan starter du flisearbejdet?

”Jeg foretrækker at starte med et lille uformelt opstartsmøde med kunden, hvor vi får en snak om, hvordan fliserne, og ikke mindst fugerne, skal sidde. Det er jo længe siden, at de valgte deres fliser, og der er bestemt forskel på at vælge dem i flisebutikken og på at se dem på vægge og gulve i deres nye hjem. Fliserne ændrer rummets udseende temmelig meget”.

Hvad gør du rent praktisk?

”Jeg plejer at lægge nogle af fliserne løst på gulvet og tegne op med en blyant på væggen i f.eks. brusenichen. Så har bygherre og jeg et billede af, hvordan de fylder i rummet. Nu kan vi lettere tale om, hvordan de skal sidde, og hvor de skal skæres til omkring f.eks. hjørner, kanter, sæbehylder osv.

Så kan vi også blive enige om, hvordan fugerne skal løbe, og hvor mange der skal være. Nogle kunder ønsker f.eks. kun lodrette fuger. Så kigger vi på, hvordan det kan lade sig gøre med de fliser, som de har valgt. På den måde får vi afstemt forventningerne.

Hvad er så næste skridt?

Så skal den rå beton være klar. Jeg starter allerførst med at støbe gulvet og laver også fald, så vandet kan løbe af de rigtige steder. Så sørger jeg for, at der kommer tilstrækkelig, og lovpligtig, vådrumsmembran, så rummet er sikret mod udtrængende vand fra bad, toilet m.m. Derudover støber jeg den sokkel, der er i gasbeton under f.eks. skabe og cisternen.

Du kalder dit arbejde et puslespil. Hvorfor?

”Det er simpelthen fordi, at alt skal passe. Mønstre, størrelser, rum, fuger, farver. Jeg vil også helst bruge så mange hele fliser som muligt. Man skærer jo heller ikke puslebrikker til, for at få spillet til at gå op.

Det gælder om at holde tungen lige i munden for at få fliserne til at passe sammen gennem flere rum som entré, gang, køkken/alrum og badeværelserne. Det er et puslespil, og jeg rykker rundt på fliserne, sætter streger og rykker rundt igen. Indtil det sidder lige i skabet. Det er det, som vi flisemurere kan”, siger Sune.

Vil du kigge Sunes arbejde efter i sømmene? Så kom ud på søndag og se, hvad han og hans dygtige kollegaer har fået ud af vores smukke udstillingshuse på Cirkelbuen. Her kan du få en flisesnak med vores dygtige byggerådgivere – også om fliserne.

Så får du masser af inspiration til at få husdrømmen til at gå op. Det kan ellers være lidt af et puslespil.

Vi glæder os til at se jer på søndag.

P.S. Kør efter Tulstrupvej 3, 3400 Hillerød og følg byggepladsskiltene.