Enfamiliehuse Entreprise Råhus og Anlæg Om HHM Karriere

Blog

HomeEnfamiliehuseMød vores ”tag-stylist”

Mød vores ”tag-stylist”

Vidste du, at HHM har sin helt egen ”tag-stylist”? Det har vi. Han hedder Casper og har arbejdet som tagdækker hos os i 24 år. Så han ved om nogen, hvordan man sikrer, at et tag ser godt ud, yder optimal beskyttelse og bliver liggende. Selv i det værste blæsevejr.

Han kunne lægge tag med bind for øjnene. Men hvorfor skulle han det, når hans håndværk ser så godt ud?

Casper lægger taget med tegl. Betontegl, vingetegl, lertegl. Både rustikke, engoberede og glaserede. Casper kan det hele. Og det kommer du og familien til at nyde godt af. For der er frit teglvalg på alle hylder.

Lige nu er trenden sorte betontegl. Smukke, matte teglsten, der passer flot til langt de fleste huse. Uanset hvilke mursten eller vinduer, I vælger.  I kan være sikre på, at jeres drømmehus ALTID ser drøngodt ud på toppen, når Casper har været forbi.

Et tag er ikke bare et tag. Toppen af huset har nemlig stor indflydelse på husets samlede udtryk. Udover – selvfølgelig – at taget er en af husets allervigtigste sikkerhedskomponenter. Det sørger for at beskytte og holde på alt det nedenunder.

Hvad er din vigtigste opgave som tagdækker?

”Det er at sikre, at husets beboere føler sig trygge og beskyttede i huset. Også når storm, rusk og regn hiver og flår i konstruktion og tag. Så tagbelægningen, ligesom tagkonstruktionen, skal sidde fuldstændigt efter forskrifterne. Og teglene skal bindes herefter. Ellers risikerer man, at det flyver af”.

Hvad mener du med, at teglene skal bindes?

”Tagstenene skal bindes til tagfladen med en særlig tagstensbinder for at sidde ordentligt fast. Det SKAL være den tagbinder, der passer til netop den tagsten, familien har valgt. Tidligere kunne man nøjes med at binde hver tredje tagsten, men klimaet har ændret. Så i HHM binder vi i dag hver anden tagsten fast. Og så kan de uden problemer også klare blæsten ved Vesterhavet,” smiler Casper.

Der findes utroligt mange forskellige muligheder, når vi fra HHM laver dit tag: Du kan vælge mellem sadeltage, valmede tage, tage med ensidig taghældning (fladt tag). Og de har alle mulige forskellige hældninger, bredder og højder. Taget skal komplementere dit valg af mursten og vinduer og deres farver og form. Og så skal taget naturligvis overholde alle de byggetekniske krav og regler om brandkrav og hældninger, så regn og sne kan løbe af.

Det er en hel videnskab. Derfor er det godt, at vi har folk som Casper.

Hvis du og familien har lyst til at vurdere vores ”tag-stylists” arbejde, så skulle I tage at kigge forbi på søndag fra 13 -16 på Cirkelbuen. Så kan I også møde vores boligrådgivere, der helt uforpligtende kan give jer masser af inspiration til toppen af jeres kommende drømmehjem – og alt det andet.

Hos HHM er der flot på toppen.