Enfamiliehuse Entreprise Råhus og Anlæg Om HHM Karriere

Blog

HomeEntrepriseHHM opfører nyt pleje- og rehabiliteringscenter i Humlebæk
Første spadestik på nyt pleje- og rehabiliteringscenter i Humlebæk

HHM opfører nyt pleje- og rehabiliteringscenter i Humlebæk

Onsdag den 14. november 2018 blev det officielle første spadestik taget til det godt 7.000 kvm store pleje- og rehabiliteringscenter i Humlebæk, hvor HHM er hovedentreprenør. Begivenheden blev fejret med musik fra den lokale musikskole, taler og et let traktement til de mange interesserede, der var mødt op.

Første spadestik på nyt Humlebæk Pleje- og rehabiliteringscenter

Spaderne står klar til begivenheden.

HHM er i gang med at opføre et nyt pleje- og rehabiliteringscenter i Humlebæk for Humlebæk Boligselskab som bygherre for plejeboligerne og Fredensborg Kommune som bygherre for servicearealerne og rehabiliteringscentret.

I går var der første spadestik til det nye byggeri, der kommer til at omfatte 30 plejeboliger og 40 rehabiliteringspladser samt genoptræningsfaciliteter og lægepraksis. Ved begivenheden talte både borgmesteren for Fredensborg Kommune, Thomas Lykke Pedersen, formanden for Plan-, Klima- og Miljøudvalget, Lars Simonsen, formanden for Humlebæk Boligselskab, Jan Helmer Nielsen, Hans Nissen, formand for Social- og Seniorudvalget i Fredensborg Kommune samt Jan Emmertsen fra Årstiderne Arkitekter A/S.

Byggeri også med plads til flagermus og frøer

Når man bygger, stort som småt, vil der altid være forskellige former for hensyn man skal være opmærksom på. På Humlebæk Pleje- og rehabiliteringscenter er der eksempelvis et særligt hensyn til dyrelivet.

Når opgaven med pleje- og rehabiliteringscentret står færdigt, er det med en fordeling i to bygningsafsnit, hvor der er en forbindelsesgang imellem. Forbindelsesgangen vil blive forsynet med en over- og underjordisk faunapassage til henholdsvis flagermus og frøer.

Også i selve byggeperioden vil der blive taget hensyn til flagemusene. Noget af det første HHM etablerede på byggepladsen var to forbindelsesgange: Imellem bygningerne ligger et grønt læhegn, og dette er bevaret dog med to byggepladsveje igennem. Ovenpå byggepladsvejene er der kommet en overdækning beklædt med grene m.m., som flagermusene kan bruge til at kravle henover i byggeperioden og dermed overleve.

HHM skal aflevere Humlebæk Pleje- og rehabiliteringscenter i foråret 2020. På byggeriet samarbejder HHM som hovedentreprenør med Årstiderne Arkitekter A/S, COWI A/S og ArchiMed.

Billedtekst:
Fra venstre ses: Borgmester i Fredensborg Kommune, Thomas Lykke Pedersen, Formand for Humlebæk Boligselskab Jan Helmer Nielsen, Formand for Social- og Seniorudvalget Hans Nissen og Formand for Plan-, Klima- og Miljøudvalget Lars Simonsen.